$2.99

12 Ağustos 2006 Cumartesi

Ghostbusters in Hell!

Seksenler denildiginde akla gelen onemli metalardan biri de, elimizde elektrik supurgeleri, onunde hayalet resmi olan tisortlerle hayalet kovalayip durmamizi saglayan Hayalet Avcıları'dır.

İlki 84'te cekilen film, inanilmaz bir ilgiyle karsilasinca 89'da devam filmi cekilmis, yapimcilarin bu filmin ardindan beyazperdedeki tezgahi toplamasi sonucu Hayalet Avcılari sadece cizgifilm serileri olarak karsimiza cikmisti. Hatta bu kavramdan hareket eden iki ayri Hayalet Avcilari serisi oldugunu hatirliyorum; birinde orjinal filmdeki theme uzerinden hareket edilirken digeri daha fantastik bir yapimdi. Bas kotu derim, siz de eminim hatirlarsiniz. Raksotek denilen tuhaf ve insan kerkme uzerine kurulmus [batmis olmasina sasmamali] Home Video sirketi bunlarin kasetlerini fahis fiyatlara satiyordu seksenlerin sonlarinda, su an bir tanesi karsimda duruyor hatta.

Yapimci ve senarist Harold Ramis, nihayet ucuncu filmin senaryosunu bitirdigini; ve filmin yakinda pre-production asamasina gececegini duyurmus. Cast konusunda da ilginc fikirler var, orjinal kadrodan Rick Moranis ve Dan Aykroyd'un bulunacagi simdi elimize gecen son derece guvenilmez bilgiler arasinda [IMDB'de ne yazik ki projeyle ilgili bilgi bulamadim] . Yanlarina Ben Stiller dusunulmekte, ben sahsen Stiller'i grotesk tavriyla boyle bir filmde dusunemiyorum.

Konuysa, Hayalet Avcilarinin New York'tan baska bir boyuta gecisleriyle ilgili olacakmis.

Ninja Kaplumbagalar 3 mü ? Evet, onun da boyle bir konusu olmustu.

Evet, o hezimetle sonuclanmisti. Elindeki malzemeyi iyi degerlendiremeyen bir senaristin yapabilecegi en iyi sey, boyut degistirmekti. Spider Man 3 cekildi, gosterime girecek, Peter Parker boyut degistirdi mi ? Ya James Bond?

Ninja kaplumbagalar demisken, soyle de bir tiyo vereyim hemen;

Hiç yorum yok: