$2.99

13 Ağustos 2006 Pazar

Metallica - Death is Not The End

heavy metal, yillardir bu gezegenin dort bir kosesinde cinlamakta olan bir muzik turu, Metallica da; bu muzik turunu yillardir hakkiyla yapmakta olan nadir gruplardan biri.

Sozkonusu arkadaslarin yeni bir sarki uzerinde calismakta olduklarini duyunca olayin uzerine direkt atladigimi soyleyebilirim, henuz elimizde sadece konser kayitlari bulunan sarkinin adi Death is Not The End.

Sarki Metallica'nin muzikal yolculugu gozonune alindigi zaman cok ilginc bir yerde durmakta, bana kalirsa fazlasiyla Black/Load/Reload esintileri tasimakta; arada kullanilan cift kroslari saymazsak tabi.

Girisi bircok yerde bahsedildigi uzere fazlasiyla Harvester of Sorrow'a benziyor, ama devam bolumlerinin fazla alakali oldugu soylenemez. Son donemde nu-metal'de belirgin olarak kullanilan ve Metal Entelijansiyasinin GayPart olarak adlandirdigi yumusak gecisler, Frantic'te benzerini gordugumuz uzun ve sert enstrumental baglantilar, Kirk Hammett'in son yillarda bir sarkiya en cok yakisan solosuyla birlesince ortaya gayet hos birsey cikmis.

Kim ne derse desin, Metallica hala hayatta, ve hala bu isi hakettiginden fazla onurlandirilip tanri mertebesine cikarilan bircok isimden daha iyi yapiyorlar.

Hiç yorum yok: