$2.99

21 Aralık 2006 Perşembe

TYTZ

Bakınca tırlatmamak elde değil, etrafta neler yaşanıyor, boktan havanın üzerine bir de neler ümüğümüze çökmekte şöyle bir bakalım ;

  • Konya Numune Hastanesinde bir testis muhabbetidir gidiyor. Gencecik bir çobanın testislerindeki acıdan dolayı hastaneye başvurduğu, o gece ve takip eden sabah görevdeki kadın doktorlar tarafından erkek olduğu için ultrasonunun çekilmediği söylendi ilk. Gündeme Hürriyet gazetesi ve yıldız oyuncuları Uğur Dündar tarafından getirilen bu haber, bir gün içerisinde toplumsal mücadelede yeni bir cephe açılmasına sebep oldu. Bugün geldiğimiz noktada; hasta yüzleştirildiği kadın doktoru o gece hiç görmediğini, aslında hastaneye bile gelip gelmediğinden emin olamadığını söyleyecek kadar korkmuş , babası da "Bize -O bayan ultrason çekemez- denildi, biz de bunu hastamız erkek olduğu için çekmiyor şeklinde anladık, ortada bir yanlış anlaşılma olmuş." şeklinde beyanatlarda bulunuyor. Arada geçen zamanda sözkonusu iki bayan doktor, mücadeleye hazırlanmış olacaklar ki kendilerini bu akşam haber bültenlerinde özgürlük bayrakları dalgalandırırken gördüm. Ortada ciddi bir dezenformasyon mücadelesi olduğu bariz, benim kafama takılan nokta olayı örtbas etmek isteyecen olan tarafın - ki bu tarafın hükümet yanlıları olduğu düşünülebilir- böylesine kısa sürede nasıl büyük bir beceri göstererek tutanakları , hasta ailesinin ifadesini ve hastanenin geçmişe dönük kayıtlarını değiştirmeyi başarabildikleri ? Yoksa Aydın Doğan tarafından Hükümetin cezaalanına indirilen ve kaleci tarafından başarıyla savuşturulan bir orta mı izledik ?
  • Bir de Cevahir olayı var, bildiğiniz gibi bu alışveriş merkezinde son hafta içerisinde sular bir türlü durulmadı. Nasıl olduğunu hala anlayamadığım bir biçimde ölen iki çocuk, bir adet de güvenlik görevlileri tarafından dövüldüğü kamera kayıtlarıyla ispatlanan beş yaşında çocuk var. Ölümlerin kaza olmadığını kimse düşünmüyordur umarım, beni düşündüren nokta ise dayak olayının ne zamana ait olduğu, ve neden şimdi gündeme taşındığı ? Burada da mı bir pislikle karşı karşıyayız yoksa ?
  • Hehe, Ekşi Sözlük'te darbe olmuş bugün arkadaşlar. Çoğunuz görmüşsünüzdür ama Moderatorler ve Preatorlerden oluşan bir grup, yönetimi ssg'den ve darbe dışında kalan moderasyon ekibinden aldıklarını açıklamışlar. Cunta yönetimi, bugün saat 22:00'ye kadar açıklanacak olan listeler üzerinden seçime gidileceğini ve yeni bir konsey oluşturulacağını belirtmiş. Arkadaşlara bravo diyor , olaya kefal sürüsü gibi atlayıp sabahtan beri sayfalar satırlar dolusu yazı kaleme alan arkadaşlara bereket diliyoruz. İnsanoğlu bir tuhaf, bazı şeylere fazlasıyla değer verip ciddiye alıyoruz sanırım.

Hiç yorum yok: